Ragnarök

Herregud varför är jag så engagerad i det där lagets förehavanden. Här är i alla fall en skön intervju med den absolut bästa värvning IFK gjort sedan Håkan Mild kom en gång i tiden. (Observera att det är reklam i början av klippet, tjejen som vill att hennes morsa ska köpa ut är alltså inte spelaren i fråga.) Ragnarök!

Obsolet tillbaka

Hon är tillbaka, bloggaren vi älskar att ha en åsikt om. Läs på hannajudit.blogg.se

...

image12

Skogäng

Jag hörde på radion om ett seriealbum som verkar grymt bra. Ola Skogäng tycks Inte som andra svenska serieskapare uppfylld av ironi och vardagstrams utan andas viss ambition. Episk bredd!? Boken har inte utkommit ännu men jag väntar. Köp när det kommer ut, billigt. Här en länk: http://www.theoshome.com/ Till dess får jag läsa om Sandmannen...

Sthig


Rolling Thunder-hatt 2008

image11

Det närmaste vi kommer en ny version av Hurricane? Med denna fjäder levererar Dylan ett stiligt tillskott till sin egen ikonografi. Nej, men cool som fan är han, Dylan. Oavsett år.


Innan muren föll

image10


Protest mot världens fulaste stad

Uppsala är färdigt. Jag tar avstånd från stan. Den är ful och äcklig och full med trafik och höftlösa kvinnor. Junior/-a måste få växa upp vid havet, adjö!


Skinnväst också!

Totalt genomusel insats igår mot Gays, tråkigt för H. när vi nu såg på fotboll ihop. Det enda positiva är dansken i mål, vilken sensationellt bra värvning och så jävla attraktiv han är redan. Jag funderar på att lägga ned säsongen redan nu och gå och äta något flottigt. Nu ser jag att det står något som ser ut som en boklåda utanför jobbfönstret. Dags att lämna detta mystiskt doftande rum och kolla in bananlådorna.

Bråk i bootosfären

Jag brukar inte titta in på Bobsboots så ofta eftersom den är rätt dålig (om än underhållande). Nu såg jag att det varit någon beef mellan "Monica's dude", eller Clinton, eller Gil Walker III - killen som ligger bakom den kända Field Recordings Guide - och Craig Pinkerton, upphovsman till Bobsboots.com. Här är lite av bråket, sett från Clintons horisont:

Bobsboots is a very bad source of information. It's run by a crooked guy who's been at least hip-deep in the commercial bootleg business. Most of the material about CD boots on that site is either stolen from my Field Recordings Guide, plagiarized from Expecting Rain's long-hosted series of "Deep Beneath The Waves" review columns, or supplied by bootleg sellers. It's not an accident that many of the items placed on the "Bob's Best" list were those heavily stocked and hyped by a sleazy commercial bootseller who advertised on Bobsboots (including one that every other reviewer noticed was very badly mastered and ran at the wrong speed.)

I ett annat skede av debatten anklagas Monica's dude för massa saker, bland annat ska han vara utestängd från Wikipedia. Clinton anklagas också för terrorism. Mot personer som ställer frågor (t ex mig) har Clinton/Monica's dude/Walker alltid varit hövlig. Han trycker ofta på skillnaden mellan bootleg och "fan project".

Bildbevis

image8

På plats, efter år av väntan. Efter några öl var dock soffan tom.

...

image7

Derbyhets

Det här handlar om fotboll. Jag gjorde en observation igår, troligen är jag inte ensam. Min vän J., trogen Gaisare, är i likhet med andra i den skaran lite uppe i det blå när kommer till det egna favoritlaget. Inget ont om honom, men varför känns det som att de grönsvarta inte gärna erkänner hur genomuselt det egna laget är? Ingen derbyseger sedan 1992 - inte 1988, hade fel där - och ändå den här märkliga inställningen att klubben är en av de stora. En klubb som inte vunnit mästerskapet sedan 1954 och lockar några tusen åskådare till sina matcher, värvar armenier och albaner, lånar spelare från stans enda storklubb stup i kvarten, vars supportrar gärna ser sig som lite tufft alternativa - vad är den annat än en kuriositet? En person jag studerade tillsammans med som flyttat in från Uppsala höll på Gais som en ren princip, ett ironiskt ställningstagande. Ironi kan man lätt vifta bort resultat med, eller varför inte sluttabeller (2007, ähum) i allsvenskan.

...

Demonoid är tillbaka, den bästa torrent-sidan jag känner till. Och idag kommer Jakob, gamm-jocken!

...

Vad är det för skillnad - egentligen - på von Otter och Mutter? Samma förnamn, samma yrke, nästan...ja? Jag menar att det råder stor förvirring här. En annan sak slog oss här. Varför snackas det alltid om "professionella demonstranter" när någon opponerar sig mot något, till exempel EU-mötet och OS-eldar? Är det alltså personer som får sin utkomst genom demonstrationer? Jobbar de med bråk? Vad menar man egentligen med uttrycket?

...

Det här har inget med bootlegs att göra men jag önskar att jag kunde åka till Göteborg utan att få hela vistelsen sönderplanerad av min mor veckor i förväg. Det blir till att skaffa en bil med mörka rutor, och hålla Junior (ta i trä, etc) på behörigt avstånd. Några skivomslag då, har det gjorts några sådana? Jag tänkte göra ett bättre till McKenzie Tapes (älskar det namnet) samt MHT 611222. De stiligaste omslagen tycker jag annars att signaturen JTT gör, särskilt hans svit Reel-to-reel från Paris -78. Då slipper man också otyget att lägga en konsert på tre skivor istället för två, bara det värt jobbet.


...

För den intresserade kan sägas att Hungercity tycks återhämta sig efter den senaste månadens krasch och attack, vilket i ett svep omöjliggjorde tillgången till hundratals gigabyte med ovanligt Dylanmaterial. Jag är mest inne på omslag nu, samt läsa Paul Williams. Jag tänkte deponera en jugoslavisk kopia av R&C hos dig, M. Det blir intressant att se filmen efter att man läst Williams analys. Jag tänkte också skriva hur jävla värdelös vården i allmänhet och mödravården i synnerhet är i Uppsala. Det liknar karusellen jag fick åka i för några år sedan. En enda instans borde vid allvarliga fall remittera, inte massa inkompetenta mellanhänder eller mysverkstäder utan utbildad personal. Nu tror vi inte att det ska vara någon fara, men ändå. Helsingfors första juni tycks bli av, och på bättre platser, troligen, än det var tänkt. Dylan, 2008.

För övrigt anser jag att en bojkott av OS i Kina är helt rätt. Släck eldarna bara. Samma sak borde gjorts 1936. Kineser har dessutom ingen personlighet och kommer förstöra planeten. Kom ihåg var ni läste det först. 


Platt fall, 1979

image6

Utropstecken

Vad är det med utropstecken som gör dem så tarvliga? Jag kan inte med att skriva dem längre i något sammanhang. Här är istället en bild från 1979:

image3

RSS 2.0